Wat te doen bij ongemakjes tijdens het sporten?

Is een van jouw voornemens voor 2020 naar buiten gaan en meer bewegen? Of misschien ben je altijd al actief en avontuurlijk geweest. Soms kunnen deze activiteiten een beetje intimiderend lijken als je een zwakke blaas hebt en dat is volkomen normaal. Maar, we willen je graag enkele tips geven over hoe omgaan met ongemakjes tijdens het sporten.  

Tips voor het beheersen van blaaszwakte tijdens het sporten 

Onverwachte lekkages kunnen gênant zijn, zeker tijdens een training. Hier zijn enkele handige tips over hoe om te gaan met ongemakjes tijdens het sporten.  

Zoek een hulpmiddel dat bij jou past  

Heb je last van ongemakjes tijdens het sporten, dan kun je overwegen om een hulpmiddel te gebruiken om je te beschermen tegen lekkages. iD biedt voor alle behoeften een assortiment betaalbare en discrete hulpmiddelen. Gebruik geen hulpmiddelen voor maandstonden, want deze zijn ontworpen voor dikkere vloeistof en neutraliseren geen zuur, wat kan leiden tot huidongemakken.  

Doe dagelijks bekkenbodemoefeningen  

Je bekkenbodem versterken kan helpen bij het voorkomen van lekkage en vooral blaaszwakte tijdens het sporten. Lees ons artikel voor meer informatie over de voordelen van bekkenbodemoefeningen en enkele voorbeelden. 

Inschrijven voor email

Stop met roken 

Hoe dan ook is roken uiteraard ongelooflijk schadelijk voor je gezondheid. Het kan ook leiden tot meer hoesten, wat op zijn beurt weer kan leiden tot lekkage.4 Raadpleeg je huisarts voor advies over stoppen met roken.  

Drink veel water 

Veel mensen met blaaszwakte komen in de verleiding om minder water te drinken om ongemakjes te voorkomen. Maar, dit verergert het probleem omdat hierdoor de blaascapaciteit vermindert. Zorg ervoor dat je acht glazen water per dag drinkt en zelfs meer als je aan het sporten bent. 

Vermijd cafeïne 

Cafeïne is een diureticum (waardoor je meer moet plassen), dus drink geen thee, koffie of koolzuurhoudende dranken vóór een training om de kans op ongemakjes te verminderen.5 

Wil je graag meer weten over hoe een gezonde levensstijl kan helpen om daadwerkelijk de symptomen van blaaszwakte te verbeteren? Dan is wellicht ons blogartikel over gezonde voeding voor je blaas interessant of het artikel over oefeningen om blaaszwakte te verbeteren

Al meer dan 40 jaar heeft iD een uitgebreid assortiment hypoallergene, dermatologisch geteste hulpmiddelen waarop je kunt vertrouwen. Heb je een vraag over welk hulpmiddel voor jou het beste is of heb je advies nodig, dan kun je altijd contact met ons opnemen via +32 (0)52 399 813.

Klik hier voor discrete, betaalbare hulpmiddelen die jou helpen om een vol leven te leiden.