Ontkoppelingstechnieken voor stressvolle werkdagen

WAAROM DISCONNECTIE BELANGRIJK IS

We hebben allemaal stressvolle dagen, sommige dagen zijn erger dan andere. We denken dat de dag nooit zal eindigen en letten contsant op de klok. Het ergste van die dagen is dat als we thuiskomen, het erg moeilijk is om jezelf van de dag los te koppelen, vooral als de stressvolle situaties constant zijn en we geen periodes van onderbreking hebben. Daarom is het belangrijk dat u leert hoe u zich op uw vrije dagen kan loskoppelen van het werk.

Vaak geloven we dat niets doen het beste is om ons los te koppelen van onze dagelijkse routine. Het is echter niet altijd het beste om te doen omdat we onze taken onvermijdelijk omdraaien, dus we moeten leren hoe we moeten omgaan met onze tijd en hoe te ontspannen. Dit zijn enkele tips om u te helpen omgaan met uw dagelijkse leven op het werk.

VRIJE TIJD VRIJMAKEN

Het is belangrijk dat u na een dag van toewijding aan anderen op zoek bent naar een plek in uw agenda speciaal voor uzef. Ga voor een massage, lees een boek of maak een wandeling. We weten dat het soms erg ingewikkeld is, omdat we na het werk meestal gezinsverplichtingen hebben, maar maak daar gebruik van. Ga met je kinderen naar het park, ga uit eten of zelfs een goed gesprek kan je helpen.

OEFEN REGELMATIG

Als u tijd vrijmaakt voor uw dagelijkse activiteiten, kunt u deelnemen aan de sportschool. Pilates, yoga of andere activiteiten zoals danslessen zijn geweldig. Sporten helpt je altijd om beter te slapen, en je kunt hier ook vrienden maken met wie je kan praten over je routine met een kopje koffie kan praten.

VIND EEN HOBBY

Schilderen, DIY of zelfs kleurboeken voor volwassenen kunnen u helpen om die broodnodige ontspanning te hebben. De concentratie die vereist is voor dit type activiteit en het gebruik van je zintuigen, voorkomt dat je nadenkt over je werk of wat de volgende dag zal brengen.

Inschrijven voor email

GA UIT

Uitgaan met vrienden is altijd bevrijdend. Ze zullen je helpen door naar je te luisteren als je een slechte dag hebt gehad en ze kunnen je ook je problemen volledig laten vergeten.

SLAAP GOED

Je geest en je lichaam moeten herstellen van een lange en intense dag en de beste manier om dit te bereiken is met goede rust. Een douche voor het slapen gaan of een ontspannend bad zal je zeker helpen om in slaap te vallen.

BEVRIJ ENDORFINES

Endorfines zorgen ervoor dat we ons goed voelen en ze verlichten stress. Een heel originele manier om jezelf los te koppelen is lachtheraptie, die heel leuk is en je daarnaast al vanaf de eerste lach welzijn zal bieden.

Kortom, u moet proberen activiteiten te doen die uw routine doorbreken. Je mag niet vergeten dat je werk veel fysieke en mentale betrokkenheid vereist en je moet leren om een pauze te nemen.