Bedplassen bij kinderen & tieners

Heeft je kind soms last van bedplassen of urineverlies? Vraag je je soms af waarom je kind nog steeds in bed plast? Maak je geen zorgen, veel kinderen tussen 5 en 19 jaar ervaren dit probleem. Soms blijft dit duren tot de basis- of middelbare school. Lees verder om meer te weten te komen over de situatie en over behandelingen voor bedplassen bij kinderen en tieners. 

BEDPLASSEN IS EEN VEELVOORKOMEND PROBLEEM BIJ KINDEREN TUSSEN 5 EN 19

Urineverlies overdag of bedplassen ’s nachts komt zowel bij kinderen als bij tieners voor. In Groot-Brittannië alleen al zijn er zo’n 900.000 kinderen tussen 5 en 17 die met dit probleem te kampen hebben.

WAAROM HEBBEN SOMMIGE KINDEREN HUN BLAAS NIET ALTIJD ONDER CONTROLE?

Normaalgezien zijn onze hersenen en onze blaas met elkaar verbonden om ervoor te zorgen dat we controle hebben over wanneer we al dan niet naar het toilet moeten. Toch zijn er af en toe kinderen ouder dan 4 die in hun broek plassen zonder dat ze het zelf willen of weten.

De redenen variëren. Misschien is je kind een heel diepe slaper en wordt hij niet wakker wanneer hij naar het toilet moet. Het kan ook zijn dat het kind onvoldoende het hormoon vasopressine produceert, wat ervoor zorgt dat de nieren ’s nachts minder urine produceren. Een overactieve blaas hebben, stress of een fysieke of mentale beperking hebben kan ook een reden zijn. Wees je er dus van bewust dat kinderen (of tieners) dit niet met opzet doen. Er zijn heel wat factoren die dit in de hand kunnen werken.

Inschrijven voor email

OPLOSSINGEN VOOR BEDPLASSEN

iD Comfy junior pants teen

We zijn er echter van overtuigd dat een kind gemotiveerd moet zijn om dit probleem te overwinnen. Daarom hebben wij met iD een nieuw gamma ontwikkeld: iD Comfy Junior, met enkele unieke eigenschappen:

  • De optrekbroekjes beschikken over superzachte zijkanten;
  • Ze zien eruit als normaal ondergoed;
  • De slip XS beschikt over een dubbele vochtindicator die aanduidt wanneer de slip vervangen moet worden;
  • De producten zijn voorzien van dubbele antilekrandjes voor extra bescherming tegen lekkages.

Het belangrijkste is om je kind zichzelf te laten zijn en ervoor te zorgen dat hij/zij zonder angst door het leven gaat. Met het iD Comfy junior gamma kan je kind voortaan vol zelfvertrouwen mee op schoolreis of bij een vriendje of vriendinnetje gaan logeren. Tenslotte raden we je aan om je kind te motiveren en te helpen om controle te krijgen over zijn/haar blaas. 

be unstoppable image