Het belang van een gezonde levensstijl

 • Algemene oefening

  Het is belangrijk dat de persoon waarvoor u zorg draagt, elke dag probeert te oefenen; hij of zij doet er daarbij goed aan om te mikken op minstens 5 keer per week 30 minuten matige inspanning. Dat helpt het type van oefening variëren. Zo kan hij of zij verschillende activiteiten uitproberen, zoals zwemmen, wandelen en yoga. Raadpleeg een dokter of fysiotherapeut voor bijkomend advies, als de persoon die u verzorgt, mobiliteitsproblemen heeft.
  Zorg ervoor dat hij of zij voldoende water drinkt tijdens en na de oefening om de verloren vloeistoffen aan te vullen en gehydrateerd te blijven. Verder helpt het ook als hij of zij oefeningen doet, die hij of zij graag doet, kwestie van gemotiveerd en geïnteresseerd te blijven.

  Reizen

  Op vakantie vertrekken of naar het buitenland reizen, kan voor problemen met het spijsverteringsstelsel zorgen. Een combinatie van dehydratatie en andere voeding en dranken kan bijdragen tot constipatie of diarree. Zorg er daarom altijd voor dat hij of zij voldoende te drinken heeft en probeer alle voedingswaren te mijden, die te sterk van het gebruikelijke dieet afwijken.

  Slapen

  De hoeveelheid slaap die we krijgen, kan onze darmgewoonten aantasten. Net als de rest van ons lichaam, heeft ook ons spijsverteringsstelsel namelijk zijn rust nodig. Gaan slapen en opstaan op regelmatige tijdstippen elke dag kan het spijsverteringsstelsel helpen om efficiënter te werken en de regelmaat van de darmbewegingen te verbeteren.

  Stress

  Stress is iets wat erg moeilijk te vermijden valt in een moderne samenleving. Gezondheidsproblemen kunnen zich voordoen, wanneer we aan heel wat stress zijn blootgesteld. Het spijsverteringsstelsel is één van de eerste delen van ons lichaam dat hierop reageert. Zorg ervoor dat de persoon waar u zorg voor draagt, de tijd krijgt om zich te ontspannen, en probeer altijd op een positieve manier op zijn of haar incontinentie te reageren.

  Roken

  Roken is slecht voor tal van aspecten van uw gezondheid en het spijsvertegeringsstelsel vormt hierop geen uitzondering. Het kan bijdragen tot courante aandoeningen, zoals brandend maagzuur en maagzweren – moedig de persoon waarvoor u zorgt, daarom aan om te stoppen met roken.

  Dehydratatie

  Het menselijke lichaam heeft water nodig om voor voldoende bloed te kunnen zorgen en de goede werking van andere vloeistoffen te kunnen handhaven. Het is dan ook van essentieel belang dat de persoon die u verzorgt, voldoende vloeistoffen drinkt. Dehydratatie is namelijk een courante oorzaak van constipatie. Zorg er dus voor dat hij of zij een gezonde vloeistofinname heeft.

  Ouder worden

  Naarmate we ouder worden, worden ook onze darmen ouder en beginnen ze iets trager te werken, wat in sommige gevallen kan leiden tot moeilijkheden bij het ledigen van de darmen en lekkages. Als dit gebeurt, is het belangrijk dat u uw dokter of gezondheidszorgprofessional om hulp vraagt.

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een verzorger

Getuigenissen

 • Elisabeth, 48
  Elisabeth, 48
  Hallo, ik ben Elisabeth en ik woon met mijn 72 jaar oude moeder in een rijwoning met twee...  > Meer lezen
 • Marie, 41
  Marie, 41
  Ik ben Marie, moeder van een 15-jarige dochter die aan renale tubulaire acidose lijdt, sinds ze ...  > Meer lezen
 • Anne en Albert, 50
  Anne en Albert, 50
  Hallo, ik ben Anne, een 50 jaar oude huisvrouw. Mijn vader, die weduwnaar is, woont al ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen

 • iD Slip
  iD Slip

  Ultra-absorberend ééndelig verband, geschikt voor matig tot zwaar urineverlies > Meer lezen