Wintersporten om tijd door te brengen met het gezin

 • In de winter is skiën dé populairste sport. Elk seizoen wachten mensen op de komst van de eerste sneeuw om te oefenen. Er zijn veel sporten die je als gezin kunt beoefenen tijdens deze periode van het jaar. Met deze alternatieven voor het traditionele skiën, kan je toch tegelijkertijd genieten van de sneeuw en sporten.


  Sneeuwrackets


  Racket crossing is een sport waarbij je niet veel materialen nodig hebt, enkel rackets. Deze kun je vinden in een gespecialiseerde sportwinkel, net als goede laarzen en warme kleding. Het vergt wat fysieke inspanning wanneer je door de sneeuw loopt, maar je moet alleen weten hoe je moet bewegen op de rackets. De routes kunnen worden aangepast op basis van het aantal kilometers die je wil doen.


  Langlaufen


  Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. De uitrusting die je nodig hebt is meer gespecialiseerd (ski's, wandelstokken, laarzen ...), maar je armen, romp en benen zullen grondiger getraind worden, en je weerstand en coördinatie zullen aanzienlijk verbeteren. Er zijn circuits voor alle niveaus.


  Schaatsen


  Schaatsen is eenvoudiger dan inline skaten. Bij schaatsen wordt het ijs goed vastgegrepen en is het moeilijker om te vallen, omdat de balans beter wordt behouden. Het is een leuke sport om met je familie te beoefenen en is toegankelijk voor alle doelgroepen.


  Vergeet niet om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om onnodige verwondingen te voorkomen. Wanneer je aan een nieuwe sport begint, probeer dan een expert te hebben die je kan leren hoe je hem moet beoefenen. En overleg altijd met uw arts over wat het beste fysieke alternatief voor u is.

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een vrouw.

Getuigenissen

 • Veronica, 38
  Veronica, 38
  Ik ben Veronica, 38. Ik ben moeder van twee kinderen en lijd sinds kort aan blaaszwakte...  > Meer lezen
 • Maria, 65
  Maria, 65
  Ik ben Maria, een 65 jaar oude voormalige lerares ballroomdansen. Ik ben altijd een erg actief ...  > Meer lezen
 • Gaëlle, 34
  Gaëlle, 34
  Ik ben Gaëlle, ik ben 34 jaar oud en ontdekte de producten van ID kort nadat ik bevallen was ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren: