Leer ontspannen en leef beter

 • We hebben allemaal wel eens een periode van stress en angst in ons leven. Deze periodes maken ons alerter dan normaal en hebben directe gevolgen op ons lichaam en geest. Het is mogelijk om te stoppen met denken aan wat je overweldigt. Dit is de reden waarom je moet leren ontspannen om te voorkomen dat je eraan lijdt.

  Een persoon kan ongeveer 50.000 gedachten per dag hebben, de meeste zijn negatief, omdat we ze onbewust uitvoeren. Deze permanente toestand waarin je nooit ophoudt met nadenken brengt een permanente staat van stress en mentale uitputting met zich mee.


  Met een paar eenvoudige tips leer je hoe te ontspannen in een paar minuten en maak je komaf met de dagelijkse stress en angstgevoelens en leer je jezelf te beheersen.

 • 1.Leer ademhalingstechnieken: hoewel er heel wat ademhalingsoefeningen bestaan, is het voldoende om te focussen op het ritme van je eigen ademhaling. Dit zal je helpen te ontspannen. Buikademhaling is een van de eenvoudigste technieken en zullen we als eerste aanleren. Om dit te doen, moeten we één hand op de buik leggen en de andere op de borst om te zien welke hand omhooggaat bij het ademen. Als het hand op de buik omhooggaat, hebben we de ademhaling beet die ons zal helpen bij het ontspanningsproces. Dit type langzame ademhaling zorgt voor fysieke ontspanning en rust.


  2.Maak een korte wandeling: als je je op je werk wat overweldigd voelt, is een wandeling van 5 minuten meer dan voldoende om je los te koppelen van de routine. Kortom, korte pauzes zijn de meest efficiënte manier om je productiviteit te verhogen. Maar profiteer vooral van het moment na het werk, loop bijvoorbeeld naar huis en ontspan nog voor je aankomt.


  3.Bereid een moment voor jezelf voor: het klinkt misschien wat raar, maar een goed bad of een ontspannende douche met rustige muziek, kaarsen met lavendelgeur en 60 minuten zonder zorgen werkt heel goed.


  4.Ontkoppel je telefoon-, e-mail- en sociale netwerken: soms kan een overdaad aan informatie en hyperconnectie ons ook overvallen, hoewel dit niet zo lijkt. Zorg ervoor dat als je thuiskomt van het werk je je GSM-meldingen een paar uur uitschakelt en je angstniveaus te verminderen.


  Leef je meer ontspannen en minder angstig, dan zal dit niet alleen je welzijn positief beïnvloeden, maar ook je sociale relaties verbeteren. Vergeet niet dat je, in geval van twijfel of stress buiten het gewone leven, contact opneemt met je arts. Zorg voor jezelf!


  Bronnen:

  - Bron 1

  - Bron 2

  - Bron 3

  - Bron 4

  - Bron 5

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een vrouw.

Getuigenissen

 • Veronica, 38
  Veronica, 38
  Ik ben Veronica, 38. Ik ben moeder van twee kinderen en lijd sinds kort aan blaaszwakte...  > Meer lezen
 • Maria, 65
  Maria, 65
  Ik ben Maria, een 65 jaar oude voormalige lerares ballroomdansen. Ik ben altijd een erg actief ...  > Meer lezen
 • Gaëlle, 34
  Gaëlle, 34
  Ik ben Gaëlle, ik ben 34 jaar oud en ontdekte de producten van ID kort nadat ik bevallen was ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren: