Eenvoudige nieuwjaarsvoornemens met een grote impact

 • Vaak stellen we met Nieuwjaar nieuwe doelen die we al na een paar weken of maanden niet meer kunnen waarmaken. Dit zijn uitzonderlijk grote uitdagingen waarvoor we een grondige transformatie moeten ondergaan. We zien niet snel verandering, we worden gefrustreerd en geven het dus vaker op. Soms hebben we zo’n grote uitdagingen niet nodig om te bereiken wat we willen. Wat denk je ervan als we dit jaar stap voor stap beginnen met enkele kleine veranderingen?

 • - Eet gezonder, maar gun jezelf af en toe een pleziertje: probeer je eetpatroon niet drastisch te veranderen. Evenwicht staat naast wellness. Als je gezonder wilt eten, ga dan voor realistische veranderingen (meer groenten en fruit in plaats van koolhydraten, vermijd/verminder suikers en verwerkt voedsel) in plaats van een radicaal dieet. Het kost je veel minder moeite om je aan te passen aan de verandering.


  - Doe regelmatig aan sport: het staat vast dat er in januari het meeste fitnessabonnementen worden verkocht. Maak er een doel van om twee of drie keer per week te gaan, maar ga de eerste twee weken zeker niet elke dag, want anders ben je de derde week uitgeput en geef je het wellicht op. Regelmatige lichaamsbeweging met onderbroken pauzes zal je helpen gezond te blijven zonder overmatige inspanning.


  - Wees positief realistisch: visualiseer je doelen en de stappen die je moet nemen om ze te bereiken, maar hou rekening met je mogelijkheden en de eventuele obstakels.


  - Stel je taken niet uit: uitstel leidt tot meer stress en angst. Hoewel je eerst denkt dat het een goed idee is om iets uit te stellen of te verplaatsen, je voelt je op het einde van de week veel beter als je je taken op tijd hebt volbracht.


  - Maak tijd voor je familie: zelfs als je soms het idee hebt dat je door alle dagelijkse verplichtingen helemaal geen tijd hebt, probeer dan wat tijd te maken om familie en vrienden te zien. Dit zal ervoor zorgen dat je stressniveau daalt en je er even tussenuit bent.


  Vergeet niet om je arts te contacteren in geval van twijfel. Wij wensen je alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar!


  Bronnen:


  - Bron 1


  - Bron 2


  - Bron 3

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een vrouw.

Getuigenissen

 • Veronica, 38
  Veronica, 38
  Ik ben Veronica, 38. Ik ben moeder van twee kinderen en lijd sinds kort aan blaaszwakte...  > Meer lezen
 • Maria, 65
  Maria, 65
  Ik ben Maria, een 65 jaar oude voormalige lerares ballroomdansen. Ik ben altijd een erg actief ...  > Meer lezen
 • Gaëlle, 34
  Gaëlle, 34
  Ik ben Gaëlle, ik ben 34 jaar oud en ontdekte de producten van ID kort nadat ik bevallen was ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren: