Verzorgend wassen - positief effect op het welzijn

 • Geef meer dan zorg, geef welzijn!

  Incontinentie kan een ongelooflijk nare ervaring zijn, vooral als de zorgbehoevende persoon lijdt aan dementie of minder mobiel blijkt te zijn. De persoon in kwestie kan zich niet alleen beschaamd, maar ook gefrustreerd of zelfs boos (op zichzelf) opstellen.

  Incontinentie wordt immers beschouwd als een soort van controleverlies en de zorgbehoevende kan zich terughoudend opstellen als je de zorg over de persoonlijke hygiëne probeert over te nemen.

  Als je instaat voor de zorg van een geliefde, kan het ook voor jou (net als voor hen) beschamend of confronterend aanvoelen.

  Persoonlijke hygiëne wordt ook onmiddellijk gelinkt aan de levens- en zorgkwaliteit van de persoon in kwestie. In sommige gevallen kan de dagelijkse reiniging lang duren en helemaal niet zo eenvoudig zijn.

  Verzorgend wassen is een alternatief dat meer en meer wordt aangewend om het comfort van de zorgbehoevende persoon te vergroten. Deze manier van wassen biedt namelijk heel wat voordelen: verbeterde hygiëne, verbeterde huidconditie en veel minder weerstand omdat het zowel voor de zorggever als de zorgbehoevende heel comfortabel is. Het traditionele wassen daarentegen is niet alleen fysiek, maar ook mentaal belastend. Bij deze traditionele vorm van wassen zien we ook telkens 4 stappen: inzepen, spoelen, drogen en hydrateren met een body lotion of barrière crème. Tijdens deze stappen moet de zorgbehoevende steeds opnieuw verplaatst worden en vaak ongemakkelijke posities innemen.

  Bovendien is het belangrijk dat personen met incontinentie bij elke luierwisseling gereinigd worden. Frequente huidreiniging met water en zeep is nadelig voor de huidbarrière, verwijdert lipides, verhoogt de droogheid en creëert wrijving.

  iD Care lanceert de nieuwe, vochtige washandjes, ideaal voor het verzorgend wassen. Net als de vochtige doekjes bevatten de washandjes een reinigende en hydraterende lotion waardoor de 4 stappen van het traditionele wassen vervangen worden door 1 eenvoudige handeling. De vochtige washandjes kunnen perfect opgewarmd worden in een microgolfoven en blijven aangenaam warm tijdens het wassen. Verzorgend wassen heeft een positief effect op het welzijn van de patiënt, met behoud van de huidintegriteit en persoonlijke hygiëne die worden voorgesteld als belangrijke fysiologische functies tijdens het wassen.


 > Terug

Productwijzer

Ik ben een verzorger

Getuigenissen

 • Elisabeth, 48
  Elisabeth, 48
  Hallo, ik ben Elisabeth en ik woon met mijn 72 jaar oude moeder in een rijwoning met twee...  > Meer lezen
 • Marie, 41
  Marie, 41
  Ik ben Marie, moeder van een 15-jarige dochter die aan renale tubulaire acidose lijdt, sinds ze ...  > Meer lezen
 • Anne en Albert, 50
  Anne en Albert, 50
  Hallo, ik ben Anne, een 50 jaar oude huisvrouw. Mijn vader, die weduwnaar is, woont al ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen

 • iD Slip
  iD Slip

  Ultra-absorberend ééndelig verband, geschikt voor matig tot zwaar urineverlies > Meer lezen