Verbeter je slaaproutine met deze tips

 • Over het algemeen is het heel moeilijk om een gezond slaappatroon te creëren wanneer je in ploegen werkt. De shiften, het waken, de overuren en het onvermogen om te slapen wanneer het hoort voorkomen dat ons lichaam rust vindt zoals het zou moeten, en zeker wanneer je moet slapen met daglicht of lawaai. Maar als je daarnaast ook nog eens een verpleegkundige of zorgverlener bent, is de taak nog gecompliceerder. Een echte uitdaging!


  Zorgkundigen worstelen steeds om een gezond evenwicht te bewaren tussen werk en hun persoonlijke leven, en dat houdt uiteraard ook voldoende en kwaliteitsvolle slaap in. Slapen wordt een prioriteit, vooral wanneer het leven van andere mensen in hun handen ligt.


  Hieronder enkele tips die jij eventueel kan toepassen:

 • 1. Stel een frequent schema op: probeer om altijd op hetzelfde uur op te staan en te gaan slapen, hoewel er dagen zijn dat je dit niet kan door shiftwissels of bewakers.


  2. Doe strategische dutjes: dutjes van minder dan 20 minuten zijn ongelooflijk herstellend en veel ziekenhuizen laten dit toe tijdens lange diensten.


  3. Drink 's nachts geen cafeïne: probeer cafeïne te beperken tot overdag om een goed slaappatroon te creëren.


  4. Profiteer van de zonnige uren: hoewel je het liefst wil slapen na je nachtshift, zorgt het daglicht ervoor dat je biologische klok correct functioneert. Ga naar buiten, ook al is het maar voor een paar uur.


  5. Probeer in één adem te slapen: als je niet anders kan dan overdag slapen, probeer het dan goed te doen. Waarschuw je familie dat je gaat slapen, zodat ze je tijdens bepaalde uren niet lastigvallen, zet je telefoon uit en concentreer je op het rusten.


  Met deze tips zal je erin slagen een degelijke routine op te zetten en veel gezonder te rusten. Zorg goed voor jezelf zodat je goed voor anderen kan zorgen!


  - Bron 1


  - Bron 2


  - Bron 3

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een verzorger

Getuigenissen

 • Elisabeth, 48
  Elisabeth, 48
  Hallo, ik ben Elisabeth en ik woon met mijn 72 jaar oude moeder in een rijwoning met twee...  > Meer lezen
 • Marie, 41
  Marie, 41
  Ik ben Marie, moeder van een 15-jarige dochter die aan renale tubulaire acidose lijdt, sinds ze ...  > Meer lezen
 • Anne en Albert, 50
  Anne en Albert, 50
  Hallo, ik ben Anne, een 50 jaar oude huisvrouw. Mijn vader, die weduwnaar is, woont al ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen

 • iD Slip
  iD Slip

  Ultra-absorberend ééndelig verband, geschikt voor matig tot zwaar urineverlies > Meer lezen