Neem afstand van je werk op vrije dagen

 • We hebben allemaal wel eens een stressy dag in meer of mindere mate. We zien nauwelijks nog het einde en kijken voortdurend naar het uur. En het ergste is dat - wanneer we thuiskomen - het heel moeilijk is om afstand te nemen, vooral als de stresssituaties constant zijn en we geen perioden van ontkoppeling vinden. Daarom is het belangrijk dat je tijdens vrije dagen probeert om afstand te nemen van het werk.


  We denken vaak dat niets doen het beste is om los te komen van onze dagelijkse routine, maar dat is niet altijd zo. We hebben onvermijdelijk de neiging om onze taken om te draaien, dus we moeten leren onze tijd te beheersen en ons te ontspannen. Dit zijn enkele tips om je te helpen omgaan met je dagelijks leven.

 • Probeer tijd voor jezelf te maken


  Het is belangrijk dat je na een intensieve dag die volledig in het teken van anderen stond, ruimte vrijmaakt voor wat me-time. Kies voor een massage, lees een boek of maak een wandeling. We weten dat het niet altijd eenvoudig is, omdat we na het werk meestal familiale verplichtingen hebben, maar probeer beide te combineren. Naar het park gaan met je kinderen, uit eten gaan of zelfs een goed gesprek zullen je goed doen.


  Sport voldoende

  Als het je lukt om tijd vrij te maken van je dagelijkse verplichtingen, kun je naar de fitness, pilates of andere sportactiviteiten zoals danslessen. Sporten zal je helpen om beter te slapen en je kunt er vrienden maken met wie je kunt praten over je dagelijkse routine en achteraf samen een koffietje drinken.


  Zoek een hobby

  Schilderen, knutselen of zelfs origami’s maken kunnen je helpen die broodnodige ontspanning te bereiken. De concentratie die dit soort activiteiten vergt en het gebruik van je zintuigen zullen ervoor zorgen dat je niet meer aan het werk of de komende dag denkt.


  Ga iets drinken

  Uit eten gaan met vrienden is altijd bevrijdend. Ze luisteren naar jou als je een slechte dag hebt gehad en ze zorgen ervoor dat je je problemen volledig vergeet.


  Laat endorfines vrij

  Endorfines zorgen voor plezier en verlichten onze stress. Een heel originele manier om jezelf te bevrijden, is lachtherapie. Het is niet alleen erg leuk, maar vanaf de eerste lach zal het je welzijn verbeteren.


  Welterusten

  Je lichaam en geest moeten herstellen van een lange, intense dag en de beste manier om dit te doen is met een goede nachtrust. Een douche voor het slapengaan of een ontspannend bad zullen zeker helpen om in slaap te vallen.


  Kortom, probeer te kiezen voor activiteiten die je routine doorbreken. Je moet er rekening mee houden dat je werk veel fysieke en mentale betrokkenheid vereist en dat je dus af en toe een pauze moet nemen. !

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een verzorger

Getuigenissen

 • Elisabeth, 48
  Elisabeth, 48
  Hallo, ik ben Elisabeth en ik woon met mijn 72 jaar oude moeder in een rijwoning met twee...  > Meer lezen
 • Marie, 41
  Marie, 41
  Ik ben Marie, moeder van een 15-jarige dochter die aan renale tubulaire acidose lijdt, sinds ze ...  > Meer lezen
 • Anne en Albert, 50
  Anne en Albert, 50
  Hallo, ik ben Anne, een 50 jaar oude huisvrouw. Mijn vader, die weduwnaar is, woont al ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen

 • iD Slip
  iD Slip

  Ultra-absorberend ééndelig verband, geschikt voor matig tot zwaar urineverlies > Meer lezen