De beste, natuurlijke alternatieven voor koffie

 • We hebben allemaal wel eens een periode op het werk dat we veel vermoeider zijn dan normaal. Velen denken dan vaak automatisch aan koffie als een onmiddellijke energiebron en we serveren onszelf elke ochtend bijna zonder nadenken een kopje.


  Koffie heeft veel positieve effecten op de gezondheid, ook al zijn deze afhankelijk van persoon tot persoon. Koffie kan een probleem vormen als we het gebruiken als energiemiddel bij overbelasting of stress. Enkele kopjes koffie om ons concentratieniveau te behouden kunnen ons bioritme veranderen en ons "afhankelijk" maken.

 • Als je overweegt minder koffie te drinken of op zoek te gaan naar alternatieven, geven we jou hieronder graag enkele suggesties:


  Matcha-thee: het heeft een effect dat erg op koffie lijkt, maar het is gezonder. Het bevat, in feite, een stof genaamd EGCG * die, in aanvulling op andere kwaliteiten, helpt om de groei van kankercellen te verminderen en versnellen de stofwisseling.


  Gouden melk (kurkuma, gember, zwarte peper, kaneel en honing): deze eeuwenoude drank is zeer anti-inflammatoire, het voorkomt en verbetert de symptomen van de ziekte van Alzheimer en is bevorderlijk tegen darmziekten.


  Chai Tea: het biedt de energie die je nodig hebt, het heeft antioxiderende eigenschappen, verzacht misselijkheid, verlaagt cholesterol en bestrijdt de tekenen van depressie.

 • Vergeet niet je arts te contacteren vooraleer je je dieet verandert, vooral als je zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt.


  Bronnen: https://viehealthy.com/arreter-le-cafe/ https://therapeutesmagazine.com/bienfaits-matcha-plus-efficace-the-vert-ordinaire/

  *Le gallate d'épigallocatéchine est l'ester d'épigallocatéchine et d'acide gallique. C'est le flavanol le plus abondant du thé, connu pour être un puissant antioxydant.

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een verzorger

Getuigenissen

 • Elisabeth, 48
  Elisabeth, 48
  Hallo, ik ben Elisabeth en ik woon met mijn 72 jaar oude moeder in een rijwoning met twee...  > Meer lezen
 • Marie, 41
  Marie, 41
  Ik ben Marie, moeder van een 15-jarige dochter die aan renale tubulaire acidose lijdt, sinds ze ...  > Meer lezen
 • Anne en Albert, 50
  Anne en Albert, 50
  Hallo, ik ben Anne, een 50 jaar oude huisvrouw. Mijn vader, die weduwnaar is, woont al ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen

 • iD Slip
  iD Slip

  Ultra-absorberend ééndelig verband, geschikt voor matig tot zwaar urineverlies > Meer lezen