Incontinentie en seks

 • Incontinentie kan niet alleen een impact hebben op uw sociaal leven, maar ook op uw seksuele activiteiten. Mannen vragen zich vaak af of hun mannelijkheid er niet door gekrenkt wordt, aangezien een blaaslekkage moeilijk te verbergen valt voor hun vrouw of partner.
  Incontinentie zelf heeft echter geen enkele invloed op de seksuele prestatie. Erectieproblemen zijn vaak het gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen of psychische angst.

 • Seks kan het risico op lekkages. Ten eerste kan de druk op de blaas een kleine hoeveelheid urineverlies veroorzaken (de zogenaamde stressincontinentie). En ten tweede, bij een orgasme kan men plots een intense drang voelen om te urineren, gevolgd door een onvrijwillig verlies van urine (de zogenaamde urge-incontinentie).

  De oorzaken van een zwakke blaas kunnen variëren: constipatie, diabetes, obesitas, prostaatkanker, ..., maar het is belangrijk om te weten dat je dankzij bepaalde maatregelen kunt blijven genieten van een gezond seksleven.

  Tijdens de geslachtsgemeenschap kan de druk in de buik urineverlies veroorzaken. Het is een veel voorkomend probleem en het kan je in elke fase van je leven treffen. Kies daarom standjes waar er minder druk op de maag komt. Een zijdelingse positie wordt het meest aanbevolen.

  Er zijn nog enkele andere tips:

  - Drink niet te veel, vooral het uur voor de geslachtsgemeenschap;

  - Ga naar het toilet voordat je seks hebt;

  - Versterk je spieren met kegeloefeningen.

  Vergeet niet dat spanning vaak een grote vijand is van erecties. Erectieproblemen zijn meestal te wijten aan een gebrek aan zelfvertrouwen of angst. Praat met je partner over de mogelijke lekkages. Een gezond gesprek ervoor zorgen dat je je comfortabel en ontspannend voelt en dat je zult blijven genieten van een gezonde, seksuele relatie.

  Met een paar kleine veranderingen in je dagelijks leven, kunnen de meeste mensen beperkte lekkages tijdens de geslachtsgemeenschap verminderen of zelfs doen verdwijnen. De zwakke blaas mag een gezonde, seksuele relatie niet in de weg staan.

  En vergeet niet om je arts te contacteren voor meer info of wanneer het probleem zich blijft voordoen.

 > Terug

Productwijzer

Ik ben een man.

Getuigenissen

 • Peter, 61
  Peter, 61
  Ik ben een erg actief persoon. Ik hou ervan om met vrienden uit te gaan, op vakantie te gaan en ...  > Meer lezen
 • Michel, 68
  Michel, 68
  Twee jaar geleden werd er prostaatkanker bij me vastgesteld. Een lastige periode, zowel fysiek als ...  > Meer lezen
 • Tom, 52
  Tom, 52
  Ik ben een vertegenwoordiger, wat betekent dat ik het grootste deel van de dag onderweg ben ...  > Meer lezen

Producten die u kunnen interesseren:

 • iD For Men
  iD For Men

  Verbanden voor licht urineverlies, speciaal voor mannen  > Meer lezen

 • iD Pants
  iD Pants

  Broekluier geschikt voor matig tot zwaar urineverlies  > Meer lezen